tisdag 18 januari 2011

Framme!

Resan
Folk brukar ju undra hur resan gick. Min resa gick ”bra”. Efter 3 timmars sömn börjar jag resan i Jönköpings slask med mina följeslagare storväskan 19,6 kg, mellanväskan 13,7 kg och lillväskan 9,4 kg. Första tågresan gick utan problem. Bytet på världens tråkigaste tågstation i Falköping höll dock på att stoppa hela resan. Jag hade bara några minuter på mig och åkte hiss ner och hiss upp. Tog dock fel hiss och hamnade helt bakom spåret då klockan var 05.14, tåget gick 05.15. Mina följeslagare gjorde inte springandet uppför trapporna särskilt smidigt. Men just-in-time hittar jag till rätt räls med hjärtat i halsgropen. Sen fortsatte resan utan större problem tills jag kliver på planet. Av någon anledning bär jag på en stor mugg te. Jag ställer teet på brickan framför stolen medan jag trycker upp jackan ovanför sätet. När jag ska sätta mig spiller jag HELA muggen på tanten bredvid mig. Det blev ord och inga visor från det paret. Trots papper och tusentals ursäkter känner jag hatet sippra från dem. Som tur är tvingas vi flytta bak några rader bak så jag slipper sitta bredvid dem hela resan.

När jag väl landat och tagit bussen in till Paris står jag där Någonstans (?) med mina följeslagare. Jag vet att tåget heter RER som jag ska ta och att jag ska till Les Halles. Trots att jag klarade omtentan i franska innan jag åkte så uttalar jag det LES HAlles. Ingen förstår mig innan jag visar på kartan. Ahh Le ALLe!! De höll på att bygga om rulltrapporna så jag släpar mina rullväskor dvs. dryga 40 kg trappa upp och trappa ner i 1.5 timma(!!!) Innan jag hittar rätt (fick dock en del hjälp av några vänliga själar). Jag frågade helt fel personer som krånglar mig igenom passager som jag fastnar i med ena väskan på andra sidan etcetc. Inser tillslut att jag måste ta metron istället och tar mig tillslut fram genomsvettig och dann till Elin som väntar på ett café utanför vår legga!

Lägenheten
Lägenheten är superfin och vi trivs som fiskar i vattnet. Den känns supermysig och fräsch. Det enda vi tänkt är att bäddsoffan var lite liten på bilderna vi fått, men de hade bytt till en stor bra soffa (vi kunde sova i nästan 11 h i den= bra betyg). Den ligger sjukt centralt men själva gatan är inte så stor så vi hör ingenting från vägen.

Paris
Vi spenderade kvällen med att gågågågå och såg Eiffeltornet, Louvren och gick längs Seine under en kvällspromenad. Hade dock ingen kamera så de bilderna jag tagit finns i föregående inlägg. Hittills tycker jag mycket om staden och den känns väldigt trevlig och vacker. Idag har vi mest chillat och gått runt lite till. Vi gick en sväng till Notre Dame – vilken kyrka! Gick in och lyssnade lite på en mässa, helt enorm kyrka och akustiken helt otrolig när de sjöng. Vi tänkte klättra upp på den imorgon.

Au revoir

3 kommentarer:

Bengan sa...

MYSPYSBILD! basker på, och superfin lägenheten ser ut att vara!=)

Unknown sa...

Ledsen Sofia men jag måste erkänna att den där te-fadäsen känns så typiskt dig! Jag vill också utforska Paris! Kram lycka till!

Anonym sa...

Hej!

Konstigt det känns att du inte är här. Känns dock väldigt bra att du har det bra..